Vaasa Game Days 2023

Kuudes Vaasa Game Days (VGD) -tapahtuma järjestetään Vaasan yliopistolla tiistaina ja keskiviikkona 21.-22.3.2023. Tapahtuma on avoinna tiistaina kello 12:00 - 22:00 ja keskiviikkona 10:00-17:00.


VGD palaa pitkältä tauolta

Boom! Kauan siinä kesti, mutta VGD tulee viimeinkin takaisin erittäin pitkän tauon jälkeen!

Vaikka edellisestä tapahtumasta onkin kulunut ikuisuus, laakereilla ei ole levätty. Tarjolla on jälleen pelattavaa monien eri "uutuuksien" muodossa. Alla esimerkkinä pari klassikkoa, joita tänä vuonna pääsee testaamaan: Tapper (Bally Midway, 1983) ja Dig Dug (Atari, 1982). Ja ei. Kuvan vasemmassa laidassa ei missään nimessä näy Midwayn vuonna 1980 julkaisema Wizard of Wor. Nämä ja kaikki muutkin VGD:ssä esillä olevat mielettömän hienot laitteet ovat tietenkin ilmaiseksi pelattavissa. Lisätietoa tulossa pikapuolin kaikesta mahdollisesta VGD:hen liittyvästä. Stay tuned & game on!

Alustava aikataulu

Tiistai 21.3.2023

12:00 – 22:00 Osallistujien ständit, arcade-laitteet, turnaukset ja muu tapahtumatarjonta avoinna Fabriikin 1. kerroksessa.

Keskiviikko 22.3.2023

10:00 – 17:00 Osallistujien ständit, arcade-laitteet, turnaukset ja muu tapahtumatarjonta avoinna Fabriikin 1. kerroksessa.

Tämän vuoden muu ohjelma sisältäen mm. peliturnaukset ja puheenvuorot päivitetään sivuille lähempänä tapahtumaa.

Missä VGD järjestetään

VGD:n järjestää Vaasan yliopisto. Tapahtuma järjestetään Vaasan yliopiston kampusalueella sijaitsevassa Fabriikki -rakennuksessa, jossa sijaitsevat pelialan toimijoiden ständit sekä muut tapahtumaan liityvät toiminnot, kuten pelialan asiantuntijoiden puheenvuoroja tarjoava seminaarisali.

Mikä on VGD

VGD on digitaalisiin ja analogisiin peleihin sekä pelialalla toimiviin yrityksiin keskittyvä tapahtuma: peleistä ja pelialasta kiinnostuneet pääsevät tutustumaan alan toimijoihin ja heidän pelitarjontaan henkilökohtaisesti. Esillä ovat konsoli- ja tietokonepelit sekä laitteet eri vuosikymmeniltä, mutta myös videopeliautomaatit, lautapelit sekä sarjakuvat. 

Tapahtumassa yritykset esittäytyvät ständeillään esimerkiksi peliuutuuksien tai muiden tuotteiden kautta. Tarjolla on lisäksi mm. asiantuntijoiden puheenvuoroista koostuva seminaari, peliturnauksia sekä workshop -työskentelyä. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki pelaamisesta kiinnostuneet. Sisäänpääsy on kävijöille maksuton.

Lisätietoa

Teemu Närvä, Vaasan yliopisto, Yliopistopalvelut, Innovations and Ecosystems, 0400 817 006, etunimi.sukunimi@uwasa.fi