Lautapelit.fi tuo kokeiltavaksi valikoiman lauta- ja korttipelejä

Lautapelit.fi osallistuu tapahtumaan yhdessä Vaasan lautapeliseuran kanssa. Heidän ständillään kokeiltavana ovat mm. seuraavat lauta- ja korttipelit: Eclipse, Nations Dice Game, M.U.L.E. ja Mysterium.


Lautapelien suosio on ja pysyy

Lautapelien suosio on säilynyt Suomessakin hyvin vahvana, vaikka konsolit ja mobiilipelaaminen ovat koko ajan näkyvästi esillä mediassa. Lautapeleissä kiinnostaa usein niiden tarjoama vuorovaikutus ja sosiaalisuus, jota ei aina esimerkiksi PC-pelaamisessa ole. Pelit suunnataan nykyään usein myös aikuisille ja niiden teemat vaihtelevat esimerkiksi presidentinvaaleista aina avaruussivilisaation rakenteluun asti. Vaasa Game Days -tapahtumassa lautapeleihin pääsee tutustumaan Lautapelit.fi:n ja Vaasan lautapeliseuran yhteisständillä. Mukana olevista peleistä löydät lisätietoa alta.

 

Eclipse

Eclipse on Lautapelit.fi:n kansainvälinen suurmenestys. Peli on massiivinen avaruussivilisaationrakentelupeli, jossa kukin pelaaja pyrkii viemään oman rotunsa dominoivaan asemaan galaksissa.

Pelin on suunnitellut mm. Arvuutin ja Principato peleistä tuttu Touko Tahkokallio, ja sen peliaika on noin 3 tuntia. Pelaamaan mahtuu maksimissaan 6 pelaajaa.

Katso pelin esittely ja lisätietoa pelistä Lautapelit.fi:n sivuilta.

Nations Dice Game

Nations - The Dice Game on alkuperäisen Nationsin noppavetoinen sisarpeli. Kuten isossakin pelissä, kukin pelaaja pyrkii kasaamaan mahtavimman kansakunnan omalle pelialustalleen. Tuttuja ominaisuuksia ovat siviili- ja sotilaalliset rakennukset, neuvonantajat, siirtomaat ja ihmeet. Rakennukset määrittelevät pelaajan käytössä olevat nopat, jotka puolestaan luovat kierroksen "tuotannon". Neuvonantajat, siirtomaat ja ihmeet tuovat pisteitä ja kerran aikakaudessa käytettäviä reroll- tai materiaalilchippejä.

Nations noppapeli on isoveljeään nopeampi ja keveämpi pelattava. Jokaisella aikakaudella pelataan vain yksi kerros, joka sekin sisältää keskimäärin vähemmän toimintoja. Peli onkin pelattavissa alle tunnissa, ja sopii erinomasesti niin noppapelien kuin sivilisaatiopelien ystäville.

Katso pelin arvostelu ja lisätietoa pelistä Lautapelit.fi:n sivuilta.

M.U.L.E.

M.U.L.E. was first published as a computer game in 1983. Inspired by board games, it became a breakthrough, then a classic. Now this warm-hearted game of cut-throat capitalism will finally become available as a board game!

You are one of the pioneering and industrious species of a Galactic Federation . Together with your fellow colonists, you attempt to settle the distant Planet Iratawith the so-called help of a mule-like machine you all learn to hate. But for now, he's all you've got. He and your fellow colonists. I wouldn't count on their help, though. Not unless there's profit. Good luck. You'll need it.

Katso pelin arvostelu ja lisätietoa pelistä Lautapelit.fi:n sivuilta.

Mysterium

Mysterium on yhteistyöpeli, jossa pelaajat ratkaisevat mysteeriä yhdessä. Kaikki voittavat ja häviävät yhdessä. Pelaajien tavoitteena on selvittää totuus kartanoa riivaavan kummituksen kuolemasta ja saattaa kummituksen sielu siten lepoon!

Peli sijoittuu 1920-luvulle. Meediot on kutsuttu yölliseen seanssiin, joka järjestetään Samhainina (Halloweenina), yönä jolloin näkyvä ja näkymätön maailma kohtaavat. Silloin elävien on kaikista helpointa saada yhteys “toiselle puolelle”. Aikaa on vain seitsemän tuntia, kunnes henkinen yhteys kummitukseen katoaa. Kun saatte yhteyden, huomaatte pian, ettei kummitus voi paljastaa tappajansa henkilöllisyyttä suoraan. Kummitus on selvästi yhä vakavassa shokissa, eikä äänellä ole kuin hataria muistoja kuolemastaan. Meedioiden tehtävänä on rekonstruoida kohtalokkaan illan tapahtumat kummituksen avulla. Ketä rikospaikalla oli? Missä rikos tapahtui? Mitä esineitä käytettiin aseina? Jotta kallista aikaa säästyy, meediot seuraavat eri tutkintalinjoja, tavoitteenaan selvittää yhden epäillyn henkilöllisyys ja toiminta.

Katso pelin arvostelu ja lisätietoa pelistä Lautapelit.fi:n sivuilta.

 

Lisätietoa Lautapelit.fi Oy:sta

Lautapelit.fi Oy on vuonna 1996 perustettu pelien maahantuontia sekä tukku- ja vähittäismyyntiä harjoittava yritys, jonka Helsingin vähittäismyymälä sijaitsee osoitteessa Urho Kekkosen katu 1 (kauppakeskus Kamppi), 00100 Helsinki; ja Tampereen myymälä osoitteessa Hämeenkatu 17. Lautapelit.fi julkaisee myös suomenkielisiä painoksia maailmalla suosituista ja menestystä saavuttaneista lautapeleistä.

Lautapelit.fi:n viralliset sivut.

 

Lisätietoa

Teemu Närvä, Tiedotuspäällikkö, Vaasan Energiainstituutti, 0400 817 006, etunimi.sukunimi@vei.fi
Olli Raatikainen, yliopisto-opettaja, Vaasan yliopisto, 029 449 8404, etunimi.sukunimi@uva.fi